Administreras av ProVoka.

Fiffighet är aldrig bra...

Klimatlagen är så god som det går att genomföra en sådan lag. Men MP har marknadsfört den falskt. Gång på gång har företrädare för Miljöpartiet hävda att den "klimatlag" som man fått igenom tvingar kommande regeringar att uppfylla vissa klimatmål.  Senast häromveckan framfördes det  Agenda med orden att lagen "tvingar samtliga regeringar framåt att lägga fram en offensiv klimatpolitik".  Men det är inte sant. Värst är det när partiledningen lurar partiets medlemmar, vilket skett i stor skala när riksdagsledamöter och andra åkt runt i landet och presenterat lagen på det sätt som klimatministern gjort och vad som skrivits på hemsidan

Den som surfar runt för att se vad goda miljöpartister skriver på FB-sidor etc upptäcker att de blivit lurade av sin egen partiledning. På samma sätt beter man sig på sin hemsida. Trots påpekanden har man vägrat att ta bort det. På Expressens ledarsida har man också hyllat partiet för att tvinga alla kommande regeringar till stordåd.

Allt det där är ju ljug. Nu har man - efter det att jag påpekat det massor av gånger och mest fått skit tillbaka från partiets tjänstemän - äntligen ändrat. Det räckte inte med att jag höll kritiken internt, det räckte inte att jag skrev om det i Syre, det krävdes offentlig debatt i Aftonbladet. Nu skriver man som det är, jag hoppas att medlemmar i partiet ser ändringen så att de inte fortsätter att lita på vad paritet sagt tidigare. Nu skrivs på hemdsidan: Detta är mer överensstämmande med verkligheten, men det hänger fortfarande på att det finns ett starkt miljöparti i riksdagen, för "straffet" en regering, som inte tar klimatfrågan på visst allvar,  kan få är att ett statsråd blir draget inför KU. Måttligt straff.

här skrev jag i en längre analys efter beslutet som innebar att också Sverige skulle få en "klimatlag".